"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

събота, 1 август 2015 г.

DOLCE & GABBANA - Light Blue - Sunset in Salina - Summer 2015 Limited Edition - Pour Femme



Понеже това лято щеше да бъде лято на незнайни чудеса, той искаше да си го съхрани, да му наслага етикети, че да може всякога, щом поиска, да се промъкне долу в полумрака и да го пипне с пръсти. И ето тук, подредено в редици, с мекия блясък на цветове, разтварящи се в ранно утро, със светлината на това слънце, струещо през тънкото прашно покривало, тук ще стои виното от глухарчета.

Рей Бредбъри - Вино от глухарчета
 
In Sunset in Salina fragrance lives the pure and joyful soul of the Mediterranean summer

            
Море, топъл ей сега изпечен в старинната пещ хляб, обилно поръсен със сусам, песто сарацено, моцарела, смокини, праскови, чаша вино и ... сладък живот.
Да си щастлива през лятото е толкова просто, че ми се струва, че този, който е измислил лятото ще да е бил някакъв гений. Несъмнено.
"Как мислите
може ли да се хване лятото, да се налее в бутилки и да се запуши с тапа?
Така че само като вземеш бутилчицата в зимен ден, отвориш я и помиришеш през снега бързо да избуяват треви, дървесата да  се накичват с птици, с листа и цветове...И както се взираш, небето да се променя от сиво в ясносиньо."

 
   Уж, нищо парфюм, а толкова много настроение и асоциации ми поражда, че вече съм готова да се запася и презапася с него, да го складирам по рафтове, за да си имам винаги лято.

А какво е Салина?
Salina е най-зеления еолийски остров и е част от Сицилия. 
Да се стигне до Салина не е толкова лесно, защото Салина не е претъпкан, шумен, банално прашен и досадно каменист гръцки остров и туристическите агенции не предлагат евтина почивка за всеки в Салина.
Салина е ексклузивно място
 до което можете да стигнете сами, трябва първо да отидете до Сицилия и да изберете маршрут, подслон и лодка, която ви харесва. 
Какво по-прекрасно и по-предизвикателно от това?
Може би девственият, див и точно затова луксозен чар на Салина е бил една от причините това лято
Dolce & Gabbana да посветят парфюм на Салина.
Sunset in Salina.


Salina е образувана от 6 неактивни вулкана, неактивни, но човек никога не знае, както казва Малкият принц, разсъждавайки за естеството на вулканите.

Salina е с уникален и замайващо красив пейзаж, с мек и благоприятен климат. Целият остров е в лозя от които се прави прочутото сладко вино Малвазия( Malvasia ). Поради вулканичната почва виното, направено тук от грозде, набрано от лозята на Салина е неповторимо благоуханно. Или поне на мен така ми се струва, замаяна от много слънце и много море.
Порцелановата колекция на Dolce & Gabbana е допълнена от нова палитра, ново червило светлосиньо, нов лак  и лимитирания аромат Sunset in Salina.
 


Направо не мога да повярвам, че вътре в семплата бутилка парфюм е оновa замайващо чувство на щастие, спокойствие и красота, завладяващо всичките сетива, когато седнали вечер на претрупаното с цъфнали жълти фрезии малко сицилианско балконче отпивате баааавно сладка малвазия докато наблюдавате залеза над морето и си похапвате сладък сицилиански хляб и песто сарацено.
Не, не, не, не може да има толкова щастие:) Sunset in Salina е опит да бъде уловено и приютено едно лято, вашето лято в бутилка, която да ви е винаги, когато пожелаете до вас
 и да ви носи усещането за лято в Салина - точно като виното от глухарчета във "Вино от глухарчета" на Рей Бредбъри.
Това е Sunset in Salina - вино от глухарчета, расли в Салина, лято превърнато в парфюм.
Щастлив парфюм.


Върховите нотки на Sunset in Salinа на Dolce & Gabbana са вино и листа от виолетка, последвани веднага от аромата на жълта фрезия, жасмин и портокалови цветчета.
Накрая всичко утихва в амбра, кедър и бял мускус - точно както горещият ден утихва в прегръдките на сицилианската нощ.

Сладък и свеж едновременно, стои близо до кожата, ненатрапчив, няма да пренатовари сетивата ви, спокоен, лъчезарен, жизнен.
В Sunset in Salina няма никаква драма или тъга, има само щастие.

Опаковката е неангажираща, изчистена и удобна  -  хвърляш я в куфара и тръгваш, пускаш я небрежно в плажната чанта, оставяш я на шезлонга, складираш я накрая до дъбовите бъчви и стъклените дамаджани с вино от глухарчета и я взимаш отново всеки път, когато имаш нужда от лято.



Парфюмът Dolce & Gabbana Light Blue Sunset in Salina не идва сам, а заедно със съответния мъжки аромат, отново специално направен за лято 2015 - Swimming in Lipari.


Но за Dolce & Gabbana Light Blue Swimming in Lipari Pour Homme ще ви разкажа в някоя следваща публикация. Засега ще кажа само, че е солен, много солен, прекрасно солен.

Пускам ви и един линк към Вино от глухарчета, ако не сте я чели досега лятото е идеалното време за първи, втори, десети, стотен и т.н. прочит.



Някои от снимките, на които е Negin, са от приключилата буквално преди часове сесия на модната блогерка Negin Mirsalehi , направена в пряко сътрудничество с 
Dolce & Gabbana на остров Salina и на остров Lipari, Sicily.
Разбира се, на фото сесията Negin e от главата до петите в  
Dolce & Gabbana.

Има също и много мои снимки в публикацията, зная, че ще ги разпознаете, защото се лаская от мисълта, че вече имам мой си, собствен почерк във фотографирането.

Целувки и до скоро!



Няма коментари:

Публикуване на коментар