"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

събота, 8 октомври 2016 г.

Лятно настроение независимо от сезона, от времето и от мястото с Montale Tropical Wood Perfume.


Не ви ли се иска понякога в тези първи есенни дни да си купите еднопосочен билет за някое тропическо място, където слънцето грее ярко и през цялата година цъфтят благоуханни и удивително красиви цветя, където зреят най-сладките и най-вкусни плодове, a под краката ви природата услужливо постила килим от ароматни и пухкави треви. Но многобройните  ангажименти ви държат приковани в дъждовно сивата прегръдка на балканската есен. А желанието ви е лято, тропическо италианско лято пищно и неудържимо като в колекция на Dolce & Gabbana.

Има решение. Дори и да не можете да пътувате.

Представената през 2016 година парфюмна композиция Tropical Wood, Montale Paris е точно този вълшебен елексир, който ще ви пренесе в красивия свят на тропика и в розовата градина от приказките, независимо къде сте в момента.




Впечетлението което прави този парфюм е поразяващо. 

Не знам дали това се дължи на сочния ананас в композицията  или на  хармоничната сладост на маракуята, а може би на приятната и освежаваща тръпчивост на зрелия сицилиански бергамот.

Бихте могли да си помислите, че Tropical Wood, Montale e парфюм, който е приятен и освежаващ фруктов коктейл, но не!

Историята всъщност едва започва, защото изненадващо в плодовия коктейл се вплитат ярките, горди и красиви нотки на българската роза, на скъпоценните смоли от малоазиатски уд и на нежната горска теменуга. Това превръща първоначалното плодово лакомство в огърлица от драгоценни камъни.

И накрая цялата главозамайваща фабула утихва в чувствена кожа, не по-малко вълнуващ мускус и убедително богата гама от ванилия.



Малко технически данни:
  • Парфюмът Tropical Wood e Унисекс
  • Това е нов аромат, пуснат от Пиер Монтал през 2016
  • Принадлежи към групата на Плодово, Дървесните, Цветни Аромати.
  • Начало:  Бергамот, Маракуйя, Ананас
  • Сърце: Българска Роза, Горска теменужка, Малоазиатски Уд
  • База: Бял мускус, Кожа, Мадагаскарска Ванилия
  • Трайност: над 48 часа. 
  • Цена: 115 евро за 100 ml. 

Върху моята кожа Montale Tropical Wood се разкрива с рози. И за мен това е вълшебно. Защото съм отгледана в градина от рози и безкрайно обичам тези цветя. Моят дядо бе изключително духовна, интелектуална, оригинална и много красива личност, която обожавах. Той бе създал впечетляваща градина от рози около къщата в която живееше заедно с прекрасната ми баба. В тази градина премина моето детство и за мен уханието на българската роза е много лично, вълнуващо и съкровенно.

Съвсем непреднамерено, но много от любимите ми парфюми включват българската роза в състава си или майска роза от Грас, турска роза, столистна роза и въобще роза. Предпочитам пред всички обаче уханието на българската роза - тя е най-красива. Последните два парфюма на Пиер Монтал - New Rose и Aoud Legend, която се появиха септември 2016 също са с роза , като първият New Rose e отново с българска роза. Нямам търпение да ги изпробвам.

Разбира се, имам и харесвам и парфюми без роза - такъв например е новия Jean Paul Gaultier Classique Essence за който ще ви разкажа скоро.

Като обобщение за Tropical Wood, Montale мога да кажа, че това е един изключителен парфюм - много силен, с възхитително дълъг шлейф и огромна трайност. С водещо присъствие на невероятно красивата и омайна българска роза. Подходящ е за есента, защото създава лятно настроение.

А вие кои от парфюмите на Монтал харесвате? Пишете ми в коментарите.





pictures: The Lady With The Little Dogs And The Cat's Photography

p.s. - този парфюм участва в играта с подаръци на The Lady - подробности можете да видите тук.

4 коментара:

  1. Виктория Георгиева8 октомври 2016 г. в 22:58

    От Монталите харесвам много парфюми. Защото са богати аромати, създадени с много усет и творчество. Освен това те са истински. Пиер Монтал много стриктно се стреми да изчисти бранда си от всякакви възможности за ментета - Монтал спечелиха делото срещу фабриката в Дубай, която правеше имитации на парфюмите.
    Моят любим е Montale Roses Musk.

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам Монталие, но много внимавам откъде точно си ги купувам - има много ментета от тях и затова следвам съвета на Пиер Монтал - Монтал само от Монтал.
    Никакви фалшименто сайтчета.

    ОтговорИзтриване