"

The Lady With The Little Dog - Joie de Vivre Blog - LifeStyle, Travel, Fashion, Art, Beauty, Music, Books, Health, Houses, Gardens, Wellbeing

понеделник, 25 януари 2016 г.

Favorites 2015 Chantecaille Protect The Wolves Eye Shade Trio


През 2015 имаше много прекрасни неща.
Вече ви представих любимите ми ю-тюбъри и влогъри за 2015, а сега ви показвам предпочитаната и най-използвана от мен make up палитра за 2015.
Тя е на американския козметичен бранд Chantecaille и е посветена
на изчезващите големи хищници на планетата - вълците.
Може би ви се струва странно, че вълците са обект на защита.
Но без тях екологичното равновесие ще бъде нарушено.


Освен благородната кауза палитрата
Chantecaille Protect The Wolves
се отличава с много високо качество
на изпълнението и на съставките.







Като най-големи хищници, вълците играят жизненоважна роля в поддържането на естествения баланс на околната среда.  

Когато вълците живеят в нашите национални паркове, гори, планини може да сме сигурни, че парковете, горите и планините са в добро здраве.  



Защитете вълците е екологична инициатива на ексклузивния топ американски бранд Chantecaille за 2015 и се състои от два лимитирани елемента - Protect The Wolves Eye Shade палитра трио сенки за очи и Ella Cheek палитра руж.
5 процента от приходите на Chantecaille отиват за каузите за защита на природата. 











Лимитираните нюанси от палитрата могат да бъдат използвани за създаване на завладяващ и пленителен външен вид.

А ето ги нюансите: 

Midnight е дълбоко черно, което може да бъдат безпроблемно нанесено в гънката на клепача или да бъде по цялата линия на миглите.


Timber Wolf  е вдъхновен от великолепните палта на вълците и топлото калаено тук се прелива с меко злато и подобрява всички цветове на очите. Може да бъде  нанесен на целия клепач.


Evergreen - това е хладно, почернено зелено с нотки на нефрит. Абсолютно великолепно!



  •  Започнете с Eye Definer четка, като вземете с леко завъртане малко количество Evergreen върху четката и започнете да добавяте цвят до външната част на окото. Изтеглете тясна линия към слепоочията.
  • Добавете Timberwolf на целия клепач с Blend Brush, започвайте от линията на миглите и смесвайте нагоре към гънката. Не отивайте над гънката.  
  • Добавете Midnight по цялата горна линия на миглите с четка за Eye Liner. Уверете се, че сте наситили линията на миглите, нанасяйте от цвета и между миглите.  
  • Очертайте с очна линия Black Forest Luster Glide Liner, започвайте от вътрешния ъгъл на окото и разширявайте навън към външния ъгъл на окото.  
  • За линията на долния клепач ви препоръчвам Black Forest Liner. Използвайте Q-Tips с малко количество от Rose Eye Make Up Remover за да се гарантира чиста, но очна линия.
  • Накрая поставете два слоя Faux CILS Mascara на горната и долната част на миглите.


Всички продукти в идеята за грим са на Chantecaille и можете да си ги поръчате онлайн.

Палитрата на Chantecaille съдържа микронизиран пигмент, което позволява:

     - гладко равномерно нанасяне
     - цвят, който може да се надгражда
     - преливане без усилие
     - дълготрайност
     - мокро или сухо приложение


Палитрата Chantecaille Protect The Wolves не съдържа парабени, парфюми или пантелати.



Също така при Chantecaille - Няма никакво тестване върху животни във всеки един етап от създаването на продукта.

Палитрата съдържа 7 гр. продукт.

Произведена е в САЩ.

Цената на грим палитрата Chantecaille Protect The Wolves е 76,70 euro в Net-A-Porter. 

Оценката ми е 10 от 10 и не би могла да е друга.

**********
 
Chantecaille не се внасят в България, достъпни са за покупка само и единствено онлайн чрез сайтовете на Harrods и Net-a-porter.
Козметиката на Chantecaille определено е най-фината и чистата козметика, която въобще може да има.
Освен декоративна козметика Chantecaille правят и скинкеър козметика, която е на изключително ниво.
Определено препоръчвам Chantecaille на дамите, които държат на високото качество в живота си, на изящната изработка, на красотата и екологията. Мога да кажа, че козметиката на Chantecaille рязко надвишава останалата т.нар хай-енд козметика.





Знаете ли, че:

Прогресивното изчезване на едрите хищници като лъвове, вълци и пуми застрашава екосистемите на планетата, предупреждават учени. Международният им екип апелира за действия в тяхна защита.
Над две трети от видовете (31 посочени) са с намаляваща популация. Седемнайсет от тях вече са ограничени до по-малко от половината от територията, която са заемали първоначално.

Големитe месоядни животни са доведени до унищожение в много от развитите страни в Западна Европа и в източната част на САЩ. А ловът им в целия свят продължава, посочват учените.

Американски, европейски и австралийски учени смятат, че е време да се постави началото на световна инициатива за повторно въвеждане на тези животни в природата и попълване на популациите им по примера на европейската, която в Европа има за цел да върне отново необходимото присъствие на вълци, рисове и кафяви мечки в естествената им среда.
За целите на проучването си екипът се насочил към седем вида, чието въздействие върху екосистемите е предмет на множество изследвания - африканският лъв, европейският рис, леопардът, сивият вълк, пумата, морската видра и дивото куче динго в Австралия. Данните от тях показват, че намаляването на популациите на пумата и вълка в американския национален парк Йелоустоун е довело до увеличаване на броя на животните, които се хранят с листата на дървета и храсти, като елена. Това явление нарушава растежа на растенията и засяга птиците и дребните бозайници, обясняват авторите.

В Европа изчезването на риса се свързва с пренаселеността от сърни и диви зайци, а изчезването на голям брой лъвове и леопарди в Африка доведе до експлозивно нарастване на броя на вид павиани, които нападат културните растения и стадата. Намаляването на видрата в Аляска пък  доведе до силно увеличение на морския таралеж и намаляване на кафявите водорасли, с които той се храни.

Хищниците помагат да се избегне пренаселеността с тревопасни, което от своя страна позволява на горската флора да расте и складира повече въглероден диоксид, основният парников газ, който помага в борбата срещу глобалното затопляне.

Авторите на това изследване признават, че ще бъде много трудно да се убедят хората да допуснат отново в голям мащаб тези хищници свободни край себе си. Тези животни вдъхват страх и притеснения за сигурността на добитъка и на населението. Един от примерите е неуспехът на американските природозащитници да се противопоставят на премахването на федералната защита на вълците в Монтана и Айдахо през 2011 г., последвано през 2012 г. от Уайоминг под натиск от страна на фермерите.

И все пак  въпреки страха ни, нека бъдем реалисти - балансът в природата се дължи и на хищниците, без тях нашата планета ще бъде разрушена.

***** 

Имате въпроси?Попитайте ме в коментарите.




Абонирайте се за блога ми чрез e-mail
и ще бъдете сигурни, че няма да изпуснете
публикация.

Целувки и до скоро:)



Няма коментари:

Публикуване на коментар